SwedishEnglish

Om Littleheart

 

OMTANKE OM BABY OCH MILJÖ

 Omtanke om baby och miljö är Littlehearts ledord. Såklart vill vi att våra minsta, och de som ju är allra känsligast, ska sova i en giftfri miljö och i den skönaste av kvalitéer. Allt för att de ska få en så bra start i livet som möjligt. Därför är sängkläderna från Littleheart ekologiskt certifierade och i den allra mjukaste trikån. Ombonat, tryggt, följsamt och skönt mot den känsliga babyhuden.

För Littleheart är det också viktigt att vara ett miljömedvetet företag. Konsumtion innebär en miljöpåverkan och vi har alla ett ansvar för att inte slita mer på jordens resurser än nödvändigt. Därför har Littleheart valt att jobba med uteslutande ekologiska alternativ där hela produktionskedjan noggrant är kontrollerad både vad gäller råvara (enbart ekologiskt jordbruk) samt under övriga tillverkningsprocessen där bla mängden kemikalier strikt begränsas samt ev avfall tas om hand.  

Med anledning av att vi valt att jobba på detta sätt – med miljön i fokus - kan det hända att du inte hittar en viss produkt hos oss. Vi kan helt enkelt ha valt att inte producera den då det inte går att göra utan att använda t ex en polyesterblandning. Vi hoppas istället att vi ska kunna komma att erbjuda andra alternativ. Ett exempel på detta är våra spjälskydd stoppade med ekologisk bomull. Detta till skillnad från de flesta andra av dagens spjälskydd, som innehåller antingen skumgummi eller polyester.

 

MER OM OSS

Design

Bakgrund