SwedishEnglish

Om Littleheart

 

OMTANKE OM BABY OCH MILJÖ

 Omtanke om baby och miljö är Littlehearts ledord. Såklart vill vi att våra minsta, och de som ju är allra känsligast, ska sova i en giftfri miljö och i den skönaste av kvalitéer. Allt för att de ska få en så bra start i livet som möjligt. Därför är sängkläderna från Littleheart ekologiskt certifierade och i den mjukaste trikån. Ombonat, tryggt, följsamt och skönt mot den känsliga babyhuden.

För Littleheart är det också viktigt att vara ett miljömedvetet företag. Konsumtion innebär en miljöpåverkan och vi har alla ett ansvar för att inte slita mer på jordens resurser än nödvändigt. Därför har Littleheart valt att vara ett GOTS-certifierat varumärke. 

GOTS betyder att inte bara att själva textilierna är garanterat fria från skadliga kemikalier (liknande Oeko-tex-certifiering, som garanterar att slutprodukten inte innehåller farliga kemikalier). Även själva produktionen, i Littlehearts fall till största delen i Indien, följer de striktaste miljökrav, vilket givetvis främjar både människorna som jobbar med produkten, men också deras närmiljö. Kraven gäller redan från odling, då enbart ekologiskt jordbruk tillåts och där inga giftiga bekämpningsmedel får användas. I tillverkningsprocessen måste man hålla sig inom strikta ramar vad gäller användningen av kemikalier och alla produkter som används ska vara i enlighet med GOTS krav. Slutligen ska allt miljöavfall tas om hand och helst återvinnas för att inte belasta närmiljön. GOTS-märkningen garanterar även att sociala krav efterföljs. Vill du läsa mer om GOTS-märkningen finns det information här http://www.global-standard.org/the-standard.html

GOTS-märkningen samt tillhörande licensnummer som Littlehert fått tilldelat, betyder rent praktiskt att både vi som varumärke blir granskade, dvs att vi har alla vår dokument och inköp i ordning samt att anlitade underleverantörer är godkända och efterlever GOTS stränga krav. Vårt licensnummer är CU 848220 och vi granskas en gång per år av Control Union som utför en grundlig genomlysning av vår verksamhet. 

Med anledning av att vi valt att jobba på detta sätt – med miljön i fokus - kan det hända att du inte hittar en viss produkt hos oss. Vi kan helt enkelt ha valt att inte producera den då det inte går att göra utan att använda t ex en polyesterblandning. Vi hoppas istället att vi ska kunna komma att erbjuda andra alternativ. Ett exempel på detta är våra spjälskydd stoppade med ekologisk bomull. Detta till skillnad från de flesta andra av dagens spjälskydd, som innehåller antingen skumgummi eller polyester.

 

 

LITTLEHEARTS DESIGN 

Förutom den mjuka kvalitén och miljömedvetenhet ligger Littlehearts fokus på att erbjuda tidsenliga men också klassiska produkter som kan fungera som en fin inredningsdetalj och hålla över tiden. Littleheart erbjuder flera olika kollektioner, från klassiska stjärnor till grafiska tryck och romantiska prints. Färgskalan är mild och passar i de flesta hem och barnrum.

 Vad gäller designen är givetvis också barnsäkerheten viktig; t ex väljer vi påsydda rosetter istället för knytband på våra påslakan, säkerställer att spjälskydden inte har onödigt långa band samt att det inte finns lösa delar som kan riskera att lossna på våra produkter.

Självklart ska det vara enkelt att hantera Littlehearts produkter. Vi rekommenderar 40 graders tvätt för att hålla printen fina och miljöpåverkan lägre, men de håller också för högre temperaturer om det krävs. Samtliga våra produkter, även de med fyllning, går givetvis att maskintvätta.

  

 

 

SÅ BLEV DET LITTLEHEART

Lilla hjärtat "Littleheart" är egentligen en direktöversättning för smeknamnet för min då nyfödda dotter. När hon kom till världen tyckte jag inte att jag hittade några bra alternativ för att bädda ner min skatt. Det var så Littleheart kom till. Jag ville ha en design som kändes nordisk, som funkade i både vagn och barnrum och en kvalitet som var mjukaste tänkbara. Självklart ville jag också att produkten skulle tillverkas med minsta möjliga påverkan på miljö och utan farliga kemikalier för baby. Nu har det gått några år. Jag har också fått en son och idag finns fler linjer under varumärket som vuxit sakta men säkert, men fortfarande är och förblir ett litet familjeföretag. Som från allra första början är omtanke om både baby och miljö ledstjärnor – och att bädda mjukt för de finaste vi har!

Som sagt är Littleheart ett litet företag, men förhoppningen är givetvis att vi ändå kan hjälpa till att sprida ordet och få fler (både i konsument- och inköparled) att ifrågasätta konventionellt tillverkade produkter och i stället ställa allt högre miljökrav på produkterna vi tillverkar och använder. Många bäckar små… 

Jag hoppas att många nya barn och föräldrar kommer att fortsätta gilla våra produkter. Tveka inte att höra av er om ni har synpunkter eller frågor.

varma hälsningar

Jessica Helenefors Andersson
grundare Littleheart

 

Jessica Helenefors Andersson

 

 

Badspecial - 25% på alla badcaper!